Skip to content
Menu

SEA specialist

Wat is een SEA specialist?

Een SEA specialist is iemand die zich bezig houdt met het opzetten en optimaliseren van advertenties in zoekmachines. Hij of zij zorgt ervoor dat de advertenties worden getoond aan de juiste doelgroep, op de juiste tijdstippen en met de juiste zoekwoorden. Deze functie wordt ook wel Google Ads specialist genoemd.

wat is een sea specialist
schaduw foto

Wat doet een SEA specialist?

Een SEA specialist doet onderzoek naar jouw doelgroep, zoekwoorden en concurrenten. Op basis van deze informatie en informatie van het bedrijf wordt een campagne opgezet in Google Ads. Dit kan met video, tekst, banners of afbeeldingen. Wekelijkse optimalisatie is aan te raden, dus een SEA specialist gaat hier wekelijks mee aan de slag na het opzetten van de campagnes.

Een groep zoekwoorden moet een goede landingspagina hebben. Als deze pagina er nog niet is, helpt Zoomin’ mee aan het maken van een goede pagina.

Voor tekstadvertenties moeten pakkende titels en beschrijvingen worden verzonnen. Denk aan je USP’s (unieke punten van het bedrijf), wat jouw diensten en producten te bieden hebben en waar je dit bijvoorbeeld kunt aankopen.

Banner of app advertenties kunnen foto’s of HTML5 banners worden weergeven. HTML5 banners zijn banners die interactief zijn. Je vindt deze vaak op nieuwswebsites aan de linker- en rechterkant naast de tekst.

Bij videoadvertenties zoals bij Youtube, is er uiteraard een video te zien. Deze kan voor en tijdens de video’s worden afgespeeld. Maandelijks rapporteert een SEA specialist de resultaten die uit de advertenties voortkomen.

SEA specialist recensies

Bart de Koning
13. Oktober, 2022.
Tek Power is zeer tevreden met Zoomin! Mooie resultaten en een prettige service.
Rico Van Winkel
17. Augustus, 2022.
Hele fijne samenwerking met John! Hij luistert goed, is altijd bereikbaar en heeft ervoor gezorgd dat onze site aanzienlijk hoger scoort in Google. We worden goed op de hoogte gehouden van alles wat hij doet en hoe onze site ervoor staat. Dit is erg fijn want uit ervaring weten we dat dit niet altijd het geval is. We zijn erg tevreden over de samenwerking en kijken uit naar wat nog komen gaat!
Nova Watersport
2. Augustus, 2022.
John is wat mij betreft één van de weinige in de marketing branche die je oprecht helpt met je marketingsproblemen en brengt het tot een succes met veel verkeer naar je website met veel leads als gevolg! Marketing is/kan kostbaar(zijn) zeker als je niet goed wordt geholpen maar Zoomin' heeft ons goed geholpen en nog steeds worden we geholpen. 👍
J.R Croes
28. Juli, 2022.
Samen met John hebben we voor verschillende klanten samengewerkt. John heeft onwijs veel kennis op het gebied van SEO en SEA en weet precies wat er moet gebeuren om doelstellingen te behalen. Een echte aanwinst voor ieder bedrijf die wil investeren in online marketing!
Demi Koot
10. Mei, 2022.
Wij waren op zoek naar een SEO specialist voor onze website. Zoomin' heeft ons hier goed bij geholpen met veel resultaten in de top 3! Erg blij mee
Industriele Lampen
3. Februari, 2022.
John heeft een SEO-onderzoek gedaan en met zijn rapport weet ik nu welke stappen ik moet zetten om verder te komen. Ik kan zelf aan de slag met het schrijven van de content en zal John zeker bellen om alles te optimaliseren en mij daarna weer een volgende stap verder te helpen. Fijn om met zo'n kundig persoon samen te werken!
Natascha de Swart
10. Januari, 2022.
Ik ben nu ruim een half jaar in zee met Zoomin', ik ben dan ook erg tevreden over onze samenwerking en de resultaten die hier uit voortvloeien. Eén van de belangrijkste kenmerken van Zoomin' is dat John in zeer begrijpelijke taal uitlegd wat we tot op heden hebben bereikt.
Jillian van Bergen
16. November, 2021.
John heeft onze nieuwe site zo ingericht dat we met meerdere zoekwoorden na een maand al hoog in Google staan. Top service!
OH!verkapping Bart
3. November, 2021.
Transparante werkwijze
+5 jaar ervaring
Duidelijke uitleg

Google Ads optimaliseren

Wekelijks worden jouw advertenties aangepast. Denk aan het uitsluiten van zoekwoorden, bijvoorbeeld: ’Bank kopen’ of ‘Bank kiezen’. Deze zoekwoorden kunnen worden ingezet bij het zoekwoord ‘bank’. Dit zijn twee verschillende zoekwoorden: voor een meubelzaak en voor een bank die geld uitleent.

Denk ook aan doelgroep optimalisatie. Is jouw doelgroep tussen de 20 en 35 jaar oud? Misschien krijg jij meer aanvragen of aankopen van vrouwen tussen de 30 en 40 die in Noord-Holland wonen en interesse hebben in een bepaald onderwerp tussen 8 en 12 uur in de avond. Dit kunnen we stap voor stap scherp stellen.

Google Ads optimaliseren
schaduw foto

Google Ads specialist

Indien jouw advertenties al een tijdje online staan, is het goed om dit af te wisselen. Zo blijven we relevant en zorgen we ervoor dat we de zoeker nieuwe advertenties in Google laten zien. Heb je een nieuwe blog online staan en is deze relevant? Dan nemen we die mee als link in de advertentie. Meer weten? Check de werkzaamheden van John als freelance SEA specialist.

Zoomin’ als SEA specialist

Zoomin’ biedt uitsluitend advertenties binnen Google en haar netwerk. Dit is een bewuste keuze, omdat Google veruit het grootste marktaandeel heeft in Nederland, net als in het overgrote deel van de wereld.

Hoe ga je te werk? Wat doe je verder allemaal precies? Dit wordt allemaal duidelijk uitgelegd tijdens iedere stap. Er zal transparant worden gerapporteerd. Verandert er iets aan bijvoorbeeld het productaanbod door seizoensgebondenheid? Dan wordt er niet moeilijk gedaan en wordt er meegedacht aan een oplossing. 

SEA specialist voor advies

Vul het formulier in en we nemen contact op. 

sea specialist inhuren
schaduw foto

Waarom een SEA specialist inhuren?

Google Ads is erg ingewikkeld. Er zijn tientallen, zo niet honderden opties binnen Google Ads. Het opzetten van een campagne is voor een specialist al veel werk, laat staan de optimalisatie. Heb je zelf een account opgezet en krijg je een aanbeveling van Google? Tip: klik hier niet op! Doe je dit wel, dan kan zomaar jouw best presterende zoekwoord verwijderd of aangepast worden, waardoor al jouw budget naar niet relevante zoekwoorden wordt verschoven.

SEA werkwijze

SEA campagne starten? Zo gaan we te werk:

1. Kennismaking

Kennismakingsgsprek om te bekijken of Google Ads het juiste kanaal is en in welke vorm dit zou passen.

2. Analyse en advies

Zoekwoorden analyse en indicatieprestaties omtrent interessante zoekwoorden.

3. Campagne opzetten

De uitgedachte campagnestructuur uitwerken en opzetten in Google Ads.

4. Optimalisatie

Wekelijkse optimalisatie van de campagnes en advertentiegroepen.

SEA specialist inschakelen

Advies, uitleg of uitbesteden? Vul het formulier in. We maken graag kennis om te kijken welke campagnes het beste bij jouw situatie passen.

SEA Specialist John Mulder

sea specialist