Skip to content
Menu

SEO Consultant

Krijg SEO advies van een ervaren SEO consultant. 

SEO consultant ter ondersteuning

Wil jij hoger in Google komen om zo meer bezoekers op je site krijgen? Heb je hiervoor wel eens een SEO cursus gevolgd of jezelf ingelezen in dit onderwerp, maar zie je nu door de bomen het bos niet meer? Schakel dan een SEO consultant in die op freelance basis in te schakelen is! Zo’n SEO specialist geeft advies en helpt jou en jouw team op weg naar hogere organische posities in Google. Benieuwd wat een SEO consultant verder precies doet?

Meer weten over de kosten en kansen?

seo uitbesteden

Wat doet een SEO consultant?

Samengevat analyseert, rapporteert en adviseert een SEO consultant maandelijks wat jullie het beste kunnen aanpakken en geeft advies hoe je dit het beste kan aanpakken om jouw website beter vindbaar te maken. Hiervoor maken we natuurlijk eerst de resultaten meetbaar, zodat je precies weet en kan inzien waar we aan werken.

Als beginpunt doen we een uitgebreid onderzoek en maken we een SEO planning, om zo uit te stippelen waar we, oftewel jullie, maandelijks mee aan de slag gaan. De SEO consultant fungeert als sparringspartner en helpt bij het antwoord geven op vragen als “Hoe leest Google jouw site?” en “Welke zoekwoorden moet ik gebruiken?”. Een SEO consultant geeft dus advies en ondersteunt jou of jouw team bij het verbeteren van de website of webshop voor vindbaarheid in zoekmachines.

Freelance SEO consultant

Zoomin’ werkt als onafhankelijk SEO consultant en kan op freelance basis jou helpen om jouw website of webshop beter vindbaar te maken. We werken overzichtelijk en transparant en rekenen geen over de top uurtarieven, zoals menig consultant bureau. Zie hier wat klanten van Zoomin’ zeggen over ons als freelance SEO consultant.

Wat zeggen SEO consultant klanten over Zoomin’

Met Zoomin/ John als partner hebben wij geen omkijken meer naar onze SEO&SEA/ Google etc. Ons merk en bereik is veel gegroeid sinds de samenwerking!!
Jimmy van Ommeren
23. Augustus, 2023.
Hele fijne samenwerking met John! Hij is goed bereikbaar en communiceert duidelijk op vragen. De website is nu goed vindbaar op google! Bedankt!
Van Rijn Interieur Design
3. Augustus, 2023.
John heeft mijn website tijdens een 6 maanden traject SEO-geoptimaliseerd. Mijn website scoort nu hoger in Google en beginnen de aanvragen, in een voor veel mensen onbekende branche als goudsmid, langzaam binnen te komen. Fijn om met een expert samen te werken die zonder moeite extra stappen zet om de gewenste resultaten te behalen!
Willemijn
7. Maart, 2023.
Persoonlijk vind ik het snelle schakelen met Zoomin´ via WhatsApp erg prettig. Iets wat niet bij iedere leverancier of partner zo ´normaal is´. Daarnaast vind ik het erg fijn dat er snel en adequaat gehandeld wordt. Wat de samenwerking nog meer een succes maakt is het streven naar resultaat. De visie van John en het constant wijze naar ''zere plekken'' is even confronterend als positief. Ook de persoonlijke kennismaking met partners en collega´s zoals Fay-Lynn en Merel zie ik als een positief iets. Het met enig regelmaat persoonlijk bezoeken op locatie en het dashboard telefonisch doornemen ervaar ik als zeer prettig. Dit geldt ook voor de fysieke presentatie en terugblik per kwartaal of halfjaar.
Tom Roessen
31. Januari, 2023.
John verzorgt de SEO en SEA van onze website voor Carmenta Verloskundig Centrum. Prettig en vlot contact. Stemt goed af met onze websitemakers. Denkt mee naar hoe we ons bereik kunnen vergroten en zijn goed vindbaar op Google. We hebben lang gezocht naar een prettige specialist, maar zijn meer dan blij met onze keuze.
Sabina Luijk
30. Januari, 2023.
Ik doe sinds een aantal maanden mijn SEO uitbesteden aan Zoomin' en ben hier erg tevreden over. Ook mijn Google Ads besteed ik uit en wordt goed opgepakt! Al met al is het fijn samenwerking met John, er wordt snel geschakeld en duidelijk gecommuniceerd.
RoAn Bouwvergunningen
16. Januari, 2023.
Super interessante en leerzame SEO workshop gehad van John. Hier kunnen we direct mee aan de slag!
Robin Krijger
1. December, 2022.
Bart de Koning
13. Oktober, 2022.
Tek Power is zeer tevreden met Zoomin! Mooie resultaten en een prettige service.
Rico Van Winkel
17. Augustus, 2022.
Hele fijne samenwerking met John! Hij luistert goed, is altijd bereikbaar en heeft ervoor gezorgd dat onze site aanzienlijk hoger scoort in Google. We worden goed op de hoogte gehouden van alles wat hij doet en hoe onze site ervoor staat. Dit is erg fijn want uit ervaring weten we dat dit niet altijd het geval is. We zijn erg tevreden over de samenwerking en kijken uit naar wat nog komen gaat!
Nova Watersport
2. Augustus, 2022.

Wat is de taakverdeling met een SEO consultant?

Beschik jij over een eigen tekstschrijver en een webdeveloper? Fijn! Op basis van het advies kan de tekstschrijver de content maken en de developer de technische aspecten doorvoeren. Heb je dit niet? Geen probleem. Als SEO consultants helpen we ook bij de implementatie van de adviezen en laten we graag zien hoe je zelf aan de slag kan.

De taken van een SEO consultant lopen uiteen en kunnen veel aspecten bevatten. Voorbeelden hiervan zijn:

Zoekwoorden onderzoeken;
Websiteanalyses;
Concurrentieanalyses;
Contentplanning maken;
Rapporteren en op basis hiervan maandelijks advies geven ;
Helpen bij de implementatie op de website;
Last but not least; SEO begrijpbaar maken, zodat je snapt waarom Google jouw website interessant vindt.

Wat zijn de voordelen van een SEO consultant?

  • Een SEO consultant is op freelance basis in te huren.
  • Je maakt geen veelvoorkomende fouten, omdat een consultant meekijkt.

  • Heb je advies nodig? Met een Whatsappje of een belletje stel jij je vraag meteen aan jouw SEO consultant.

  • Je SEO wordt in één keer goed ingesteld.

  • Je zult op korte termijn resultaten behalen.

Toch liever je SEO uitbesteden? Ook daar kan Zoomin’ jou bij helpen.

Sparren over jouw website?

Vul het formulier in en krijg binnen een dag reactie.

SEO consultant

SEO consultant voor websites én webshops

Als SEO consultants helpen we je bij de keuze om pagina’s vindbaar te maken. Websites en webshops vragen namelijk om een verschillende aanpak. Zo optimaliseer je dienstenpagina’s voor websites en focus je met SEO voor webshops vaker op categoriepagina’s. Voor webshops is structured data belangrijker, hiermee laat je de reviews zien, eventuele prijzen en of producten nog in voorraad zijn. 

Voor websites is het echter gebruikelijker om blogs te schrijven en lokaal goed vindbaar te worden. Als dakdekkersbedrijf in de regio is het toch fijner om opdrachten dichter bij huis te krijgen, dan sta je ook niet in de file 😉. Benieuwd wat de belangrijkste SEO-factoren zijn? Lees dan deze blog.

SEO Consultant
seo uitbesteden aan specialist

Conclusie: waarom zou je een SEO consultant inschakelen?

Door SEO consultants in te schakelen zorg je ervoor dat je meer van SEO leert, de optimalisatie van jouw website in één keer goed doet en eventueel hulp krijgt bij de implementatie hiervan. Zo ben je er zeker van dat wat je doet, ook daadwerkelijk nut heeft.

Gratis een adviesgesprek hierover aangaan? Vul het formulier in en dan spreken we zo snel mogelijk af. Woon je in Rotterdam, RijswijkDen Haag of Westland? Dan komen we graag bij je langs! Je kunt ook de gratis SEO scan aanvragen, volledig vrijblijvend.

Meer weten? Neem snel contact op