Skip to content
Menu

SEO resultaten meten

seo resultaten meten

SEO resultaten meten, wat zijn de mogelijkheden? Kan ik straks terugzien wat het mij heeft opgeleverd? Ja, voor een groot deel. Website bezoekers worden grotendeels bijgehouden, maar offline bezoeken aan een winkel bijvoorbeeld, dat is wat lastiger. Maar niet getreurd, er kan een hoop!

Wil je in de toekomst graag weten hoe jouw website scoort op het gebied van SEO? Dit kun je meten met verschillende tools, zoals Google Analytics, Google Search Console en Google Tagmanager.   

SEO resultaten meten met Google Analytics

Koppel eerst de tool Google Analytics aan jouw website. Dit is een gratis en bijna onmisbare tool om een goed inzicht te krijgen in wat er op jouw website gebeurt. Met Google Analytics krijg je onder andere antwoord op de volgende vragen: 

  • Hoeveel bezoekers heb je gehad? 
  • Welke pagina’s worden vaak bekeken door bezoekers? 
  • Waar verlaten bezoekers jouw website? 
  • Op welke apparaten bekijken bezoekers jouw website? 

Google Search Console

Naast Google Analytics, kun je SEO meten met Google Search Console. Ook dit is een gratis tool waarmee je vooral de organische resultaten en prestaties van je website kunt analyseren. Met Google Search Console krijg je inzicht in bijvoorbeeld het volgende: 

  • Pagina’s die vindbaar zijn in zoekmachines; 
  • Welke zoekwoorden er gebruikt zijn om op jouw website te komen; 
  • Technische fouten zoals pagina’s die niet werken of te langzaam zijn. 

Meten met Google Tagmanager

Met Google Tagmanager kunnen we andere zaken meten, zoals wanneer iemand op een button drukt, jouw telefoonnummer aanklikt of een chatfunctie opent op jouw website. Met Google Tagmanager kunnen ook de aankopen in webshops worden gemeten. 

 SEO resultaten meten met een dashboard

Door de verschillende Google tools aan elkaar te koppelen krijg je een goed overzicht van hoe jouw website of webshop de afgelopen tijd heeft gepresteerd. Zoomin’ heeft een mooi dashboard gebouwd voor zowel websites als webshops. Ben je nieuwsgierig geworden? Twijfel je er over om jouw SEO uit te besteden? Neem contact op via onderstaande mogelijkheid.

Zoomin SEO specialist westland

Contact

Vragen over zoekmachine marketing? Stel je vragen via het contactformulier.

Vragen over deze update?