Skip to content
Menu

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands bekend onder de term: zoekmachine optimalisatie. Maar wat is SEO? SEO omvat alle activiteiten die worden ondernomen om een website of webshop te verbeteren voor gebruikers én zoekmachines. 

Door het verbeteren van SEO-factoren zorg je ervoor dat jouw website hoog scoort in zoekmachines. Hierdoor genereer je meer websitebezoekers, wat kan leiden tot meer naamsbekendheid, aanvragen en verkopen.

Wat is seo zoomin

Een kort voorbeeld van hoe dit werkt: bij het schrijven van een webpagina worden de juiste technieken en strategieën rondom SEO toegepast. Dit zorgt ervoor dat deze pagina hoog scoort in de zoekresultaten van Google, waardoor een persoon die naar een bepaald onderwerp zoekt sneller op deze pagina terecht komt. Via deze weg ben jij misschien ook op deze pagina van Zoomin’ terecht gekomen toen je zocht naar ‘Wat is SEO?’. 

 Waarom SEO inzetten?

Kort gezegd zet je SEO in voor de volgende doeleinden: 

  • Om je website te versnellen voor gebruikers; 
  • Om informatie te verbeteren en bezoekers te voorzien in hun behoefte; 
  • Om hoge posities in zoekmachines te behalen en daardoor zichtbaar te zijn voor potentiële klanten. 

Het verbeteren van SEO-factoren zorgt er uiteindelijk voor dat potentiële bezoekers van jouw website sneller klant worden door de content die je op jouw website plaatst. Deze content kan uiteenlopen van teksten tot afbeeldingen en van video’s tot geluidsfragmenten. Het juist inzetten van SEO zou dus meer websitebezoekers, grotere naamsbekendheid en meer aanvragen en verkopen van producten en diensten kunnen opleveren.  

Wat is een SEO Specialist?

Een SEO-specialist is iemand die gespecialiseerd is in het optimaliseren van websites voor zoekmachines. SEO betekent zoekmachine optimalisatie. Voeg specialist hieraan toe en voilà, de functietitel is geboren.  

Zoomin SEO specialist westland

Contact

Vragen over zoekmachine marketing? Stel je vragen via het contactformulier.

Vragen over deze update?