Heb jij een trage website en wil je jouw website snelheid verbeteren? JA! Dan gaan we je helpen! Niets is zo vervelend als een website of webshop die langzaam laadt. Je wilt natuurlijk dat jouw bezoekers direct vinden waar zij naar op zoek zijn, niet pas na 6.438 seconden!
Wist je dat het bouncepercentage (websiteverlaters na bezoek aan de eerste pagina) flink daalt als jouw website traag is? Nee!? Lees dan verder! We vertellen je wat de gevolgen zijn van een trage website, wat ervoor zorgt dat jouw website traag wordt en hoe je de website snelheid kunt verbeteren.
Waarom een trage website snelheid een slechte invloed heeft op jouw bedrijf
- 8% minder paginaweergaven binnenkomen na slechts 3 seconden vertraging;
- 16% afname in klanttevredenheid ontstaat na slechts 1 seconde vertraging;
- 32% bouncepercentage ontstaat na een vertraging in de laadtijd van 3 seconden;
- 40% van uw klanten de website verlaat als het langer dan 3 seconden duurt om de pagina te laden.
Bron: Sitechecker.pro
Wat zijn de oorzaken van een trage website of webshop?
Mogelijke oorzaken van een trage website snelheid; CSS-bestanden die niet goed worden ingeladen, de mediabestanden op jouw site zijn te groot, je hebt te veel plug-ins geïnstalleerd of de geïnstalleerde plug-ins werken niet goed met elkaar samen. Bekijk de mogelijke oorzaken en check welke website snelheid optimalisaties je kunt doen per geval:
Afbeeldingen en documenten zijn te groot
Hoe groot zijn de afbeeldingen op je website? Zijn deze gemiddeld 250kb of groter? Of soms zelfs meer dan 1GB? Dan moeten deze worden verkleind om de laadsnelheid te verbeteren. Grote bestanden nemen veel laadtijd in beslag, hoe kleiner dus, hoe beter. Download de foto’s en verklein deze met een tool als Photoshop of een online verkleiner zoals TinyJPG. Upload de foto’s weer wanneer ze 200kb of kleiner zijn. Lukt dit niet? Probeer de foto’s dan om te zetten naar de extensie .webp.
Trage snelheid door WordPress plug-ins
Heb je veel plug-ins op de website staan? Dan zul je dit terug moeten brengen naar een beperkt aantal plug-ins. Hoe meer plug-ins er op de website staan hoe meer laadtijd van de code dit vraagt. Heb je maar een aantal plug-ins? Dan kan het best zo zijn dat er twee plug-ins niet goed met elkaar functioneren. Deactiveer één voor één de plug-ins en check de snelheid. Hoe je dit doet? Lees verder bij “Hoe test je de snelheid van jouw website of webshop?”.
Langzame website door technische issues
Al met al zijn het vaak meerdere problemen die zorgen voor jouw langzame site. Andere technische oorzaken zijn:
- het Javascript wordt niet goed ingeladen;
- cache (plug-in) is niet goed ingesteld;
- CSS bestanden worden verkeerd ingeladen;
- bestanden worden niet gecomprimeerd (GZIP compressie);
- verkeerd of slecht hostingpakket.
In WordPress kun je verschillende optimalisaties plug-ins vinden waarbij je dit kunt instellen. In Shopify of Magento is dit ook mogelijk.
Wil je weten welke technische problemen jouw site ondervindt? Neem dan contact op om samen te kijken wat jijzelf kunt doen, zodat jij jouw website snelheid kunt verbeteren. Lukt dit niet? Dan helpen we je natuurlijk graag, op locatie in Westland of elders.
Helpt updaten bij het verbeteren van de snelheid?
“Mijn website updaten zorgt voor een hogere snelheid” Als SEO consultants weten we uit eigen ervaring dat dit 9-10 keer niet het geval is. Een update van een website zorgt ervoor dat het thema en plug-ins worden vernieuwd naar de nieuwste versie. Dit verkleint geen bestanden en zorgt er niet voor dat bestanden anders worden ingeladen.
Hoe test je de snelheid van jouw website of webshop?
Net als jouw SEO resultaten meten kun je de snelheid van jouw website testen. Dit kun je doen door een scan uit te voeren met een externe tool zoals: Google Pagespeed Insights en GTmetrix (let op dat je de server Engeland selecteert wanneer je de gratis versie gebruikt). Hier zie je precies welke problemen er zijn en hoe je de snelheid kunt verbeteren.
Is website snelheid een rankingfactor voor Google?
Website snelheid is een belangrijke rankingfactor voor Google. Google benoemt dit zelf in de richtlijnen als een belangrijke factor in het proces om bovenaan te komen. Waarom? Het draagt enorm bij aan de gebruiksvriendelijkheid van jouw website. Bezoekers klikken niet weg, wat zorgt voor een laag bouncepercentage en bezoekers kunnen zo fijn en snel verder navigeren.
Website snelheid verbeteren? Schakel de hulp van Zoomin’ in voor een snelle website!
Ben je dat technische gebrabbel van ons zat? En wil je liever direct actie van een SEO-specialist? Zoomin’ neemt jouw website graag eens onder de loep. Vraag de gratis scan aan via onze website. Liever direct telefonisch contact? Bel dan naar 0174 261 300.