Skip to content

Klantcase Bromelia Botanica

Zoekwoorden in top 10

Zoekwoorden in top 3

% Stijging verkeer

Met 32 zoekwoorden in top 10, wat resulteerde in +271% organisch bezoek. Een geslaagd SEO-traject voor Bromelia Botanica. Lees hier hoe we dit hebben aangepakt.

SEO-traject

Hou jij van tropische planten? Check dan zeker de webshop van Bromelia Botanica eens. In deze webshop worden allerlei soorten bromelia’s in mooie potten verkocht en snel thuisbezorgd. En een gelukje: dit exotische plantenras heeft weinig water nodig! In 2021 was het bedrijf op zoek naar een SEO specialist en kreeg Zoomin’ de vraag om mee te denken over de vindbaarheid van Bromelia Botanica.

Zoekwoorden onderzoek naar Bromelia’s

Een uitgebreid zoekwoorden onderzoek was het startpunt van mijn werkzaamheden. Hierin werd gekeken naar commerciële zoekwoorden als “bromelia kopen” en zoekwoorden voor de categoriepagina’s, zoals bijvoorbeeld “bromelia tillandsia” en “bromelia vriesea.” Ook informatieve zoekwoorden werden meegenomen, zoals “wat moet je doen als een bromelia uitbloeit?” en “hoeveel water heeft een bromelia nodig?” Door op de website van Bromelia Botanica antwoord te geven op deze vragen hoopten we meer bezoekers te genereren.

Hiervoor zijn we samen met de interne marketingafdeling van het bedrijf aan de slag gegaan en hebben we in totaal 10 blogs geschreven gefocust op deze informatieve zoekwoorden. Naast het toevoegen van content moest de webshop ook verbeterd worden. Denk hierbij aan de resultaten meetbaar maken, afbeeldingoptimalisatie, het toevoegen van een SEO-plug-in en een linkbuildingcampagne.

Resultaat SEO planten webshop

De inspanningen waren zeker niet voor niets. In totaal staan we, op moment van schrijven en enige tijd na optimalisatie, nog met 32 zoekwoorden in de top 10, waarvan 10 in de top 3. Dit heeft geresulteerd in een groei in organische bezoeken; van gemiddeld 388 bezoeken per maand in 2020 ging de webshop naar 1.440 bezoeken in 2022 (tot en met mei). Dat is dus een stijging van maar liefst 271%, waarvan 75% van de bezoeken via organische zoekopdrachten komt. Voor Bromelia Botanica en voor Zoomin’ een resultaat om blij mee te zijn!

Zoomin SEO specialist westland

Contact

Vragen over zoekmachine marketing? Stel je vragen via het contactformulier.

Vragen over deze update?