Skip to content
Menu

Klantcase Bouwtekening Expert

Meer organische bezoekers

Ingevulde offerteformulieren

Conversieratio

In januari 2023 is Zoomin’ gestart met het uitvoeren van SEO en SEA taken voor Bouwtekening Expert. Er zijn in 2 maanden al mooie resultaten behaald, zoals 85% meer organische bezoeken, 140 conversies waarvan 116 ingevulde offerteformulieren en een conversieratio van 4.9%.

Meer bouwtekeningen online verkopen

Bouwtekening Expert is een mooi bedrijf in Rotterdam dat bouwtekeningen van hoge kwaliteit maakt voor particulieren en bedrijven. Met het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige bouwtekeningen, advies op maat en hele scherpe prijzen, helpen zij hun klanten bij het realiseren van hun bouwprojecten. Bouwtekening Expert benaderde Zoomin’ met een interessante vraag. Zij wilden graag meer bouwtekeningen verkopen aan particulieren en bedrijven. Wij zijn na vooronderzoek direct begonnen met het meten van de campagnes, het herschrijven van teksten en het aanmaken van landingspagina’s.

Opstarten campagnes

Aan de start van het vraagstuk van Bouwtekening Expert werden de lopende campagnes beheerd door een ander online marketingbedrijf, maar de resultaten van de campagnes werden verkeerd gemeten. Dit hebben wij aangepast en we hebben onder andere de conversies direct vanuit Google Ads meetbaar gemaakt.

We hebben ook landingspagina’s gemaakt voor verschillende type bouwtekeningen. Voor deze landingspagina’s richten we ons op specifieke zoektermen. Er bestonden al landingspagina’s, maar deze waren niet goed ingericht. Hier is een nieuw template voor gemaakt. Er bestonden ook al blogs, maar hier kwam vaak dubbele content in voor. De zoekmachine ziet graag unieke content, die nog op geen andere pagina te vinden is. We hebben de blogs van Bouwtekening Expert deels herschreven. We hebben ons hierbij meer gericht op algemene zoektermen. Er worden ook nieuwe blogs geschreven, hier zijn we nog mee bezig.

Om de interesse van klanten te krijgen is het belangrijk om duidelijke USP’s op de website te formuleren. USP’s zijn jouw unieke verkooppunten, die jouw onderscheiden van de concurrent. Op de website van Bouwtekening Expert waren deze nog niet duidelijk te vinden. We hebben in overleg met Bouwtekening Expert de USP’s helder op een rijtje gezet en deze duidelijk vermeld op de website. Weet jij ook niet zo goed wat jouw USP’s zijn? En zou je hier graag hulp bij willen? Neem dan snel contact met ons op!

Uitbreiding werkzaamheden

Het belangrijkste doel voor nu is het bereiken van zo veel mogelijk ingevulde offerte formulieren. Om dit te bereiken zetten we onder andere Google Ads in. Ondertussen werken wij ook hard aan meer organische bezoeken. Zo zijn we op dit moment nog steeds bezig met het herschrijven van de teksten. Dit doen we zodat de teksten goed aansluiten op de zoekintentie van de bezoeker.

Daarnaast zijn we Google Analytics 3 aan het overzetten naar Google Analytics 4, omdat de oudere versie gaat verlopen in juli 2023. Hiermee mee kunnen we onder andere de SEO resultaten meten. We hebben een linkbuildingcampagne ingericht voor de komende maanden, om de posities een boost te geven.

Resultaten

Er zijn al mooie resultaten behaald voor Bouwtekening Expert. Zo zijn de conversiekosten met 40% gedaald en is de website in totaal 80 posities gestegen in de organische zoekresultaten. 62% van de mensen die uiteindelijk contact opnemen met Bouwtekening Expert komt via organische resultaten en 35% via Google Ads. Dit is een mooie balans. Met nieuwe teksten en het starten van de linkbuildingcampagne gaan we voor nog meer ingevulde offerteformulieren.

Wil jij net als Bouwtekening Expert SEO uitbesteden en meer bezoekers en meer conversies genereren? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Vul dan het contactformulier in en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Zoomin SEO specialist westland

Contact

Vragen over zoekmachine marketing? Stel je vragen via het contactformulier.

Vragen over deze update?